Facebooktwitter

Philip Åman er klar for sin tredje sesong i klubben!

 

Åman er den desidert beste spilleren i ligaen, han har en veldig konkurranseinstinkt og vil vinne hver eneste puck og duell, både på trening og i kamp. Det er en kvalitetsspiller og jeg er veldig glad for at han spiller på mitt lag og ikke en av motstanderne, fortelle hovedtrener Teemu Elomo om signeringen.

 

27-åringen som opprinnelig kommer i fra Jönköping i Sverige kom til laget innfør klubbens første sesong i 1. divisjon (2019/20). Han hadde hatt et opphold fra ishockey i to år men klarte likevel at slå til med en rekord sesong og ble poengkonge med sine 119 poeng på 39 kamper. Den produksjonen plasserte han på en andre plass noensinne i 1. divisjon innen kategorien flest poeng på en sesong. Også under forrige sesong endte han opp på toppen av poeng statistikken, det ble kun spilt 24 kamper før sesongen ble stoppet opp, men han klarte likevel å få gjort 66 poeng på disse.

 

Det føles veldig godt å ha signert ny kontrakt, klubben har virkelig vist at de ønsker å ha meg her og har også presentert en plan på hvordan de skal forsette den fine utviklingen som klubben har hatt til nå. At jeg har klart å prestere på det nivået jeg gjort de siste to sesongene er en god kombinasjon av en flink trenere og gode medspillere. Jeg har også fått en relativt fri rolle på isen som passer meg godt, forteller Philip om de siste to sesongene og det nye kontrakten.

 

Etter å ha gått gradene i HV71 sin ungdoms-akademi valgte han når det var på tide for senior spill at flytte til Bergen og norsk 1. divisjon. Det har så langt blitt seks sesonger i 1. divisjon og han står oppført med utrolige 455 poeng på 193 kamper (2.36 poeng/kamp). Det plasserer han på en femte plass i konkurransen om flest poeng totalt i divisjonen, men de på plassene over han har betydelig flere kamper spilt.

 

Man kan trygt påstå at Philip er en av de beste spillerne i norsk 1. divisjon, både under forrige sesong men også gjennom tidene. Noe som også gjenspeiler seg i en uoffisiell undersøkelse gjort av supportere etter sesongslutt, hvor over hundre nåværende og tidligere spillere i divisjonen fikk tykke til om hvem som var sesongens beste spillere. Der vant Philip relativt overlegent med 39% av stemmene (Lørenskogs Simen Nilsen kom på andreplass med 15% av stemmene).

 

Klubben er fornøyd med at ha signert Philip for ennå en sesong, det er en kvittering på at vi jobber riktig med våre langsiktige mål og at vi stiller sterkt i konkurransen om topp spillerne på spillermarkedet. Med sin offensive kvalitet og lange erfaring fra spill i divisjonen blir Philip også denne sesong en viktig ingrediens i det offensive spillet til hovedtrener Teemu Elomo og ikke minst en lederfigur både på og utenfor isen.

 

Klubben og jeg ønsker å ta nye steg for hvert år, så forhåpentligvis kan vi gjøre det ennå bedre denne sesongen og plassere oss i topp 4 og være med i konkurranse om å ta en kvalikkplass til Fjordkraft-ligaen, avslutter Philip.

 

Les mer om Philip her: https://www.eliteprospects.com/player/28021/philip-aman

 

Se intervju med Philip innfør sesongen 2020/21:

 

#helehaugalandetsklubb #ismåker #haugesundishockey

 

Posted in spillerstall

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *