Facebooktwitter

Vi ønsker keeper Martin Meling velkommen til klubben!

 

Jeg er hardtarbeidende keeper og prøver å basere mye av spillet mitt på hurtighet og smidighet. Utenfor isen er jeg rolig, og gjør det jeg kan for å være en god lagspiller, forteller Martin om seg selv.

 

23-åringen som kommer fra Stavanger har Stavanger Hockey som moderklubb og har representert de opp til og med U20-nivå. Som 18-årig valgte han deretter at flytte over Atlanteren for å prøve seg på nord-amerikansk ishockey. Han ble igjen der under fire sesonger og representerte tre lag fra USA og et fra Canada.

 

Det har alltid var min store drøm å kunne få spille hockey over dammen og når jeg endelig fikk sjansen så var valget enkelt. Det å flytte ifra Norge til USA var en ganske stor overgang og en veldig bratt læringskurve, men jeg ble heldigvis tatt godt imot av lagkamerater og vertsfamilie så jeg trivdes veldig godt ifra første stund. Når det gjelder hockeyen så var de største forskjellene at alt gikk mye kjappere utpå isen og det generelle ferdighetsnivået på spillere var bedre, men det som skilte seg mest ut var nok vinnerviljen og konkurranseinstinktet på trening og i kamp. Min tid i USA og Canada var fantastisk. Jeg har lært mye på veien, både godt og vondt, men jeg har vært utrolig heldig som har hatt den muligheten til å kunne få bo og spille der og reise rundt. Med tanke på hockeyen så har spill i Nord-America vært til stor hjelp for utviklingen av meg som spiller og person på og av isen, sier Martin

 

Når eventyret i Nord-Amerika var slutt vendte han hjemover igjen til Norge. Her ble det spill for Tønsberg i 1.divisjon under sesongen 2019/20. Men det ble kun en sesong i den rød/hvite drakten og under forrige sesong fant han ikke noen ny klubbadresse i 1.divisjon. På grunn av korona situasjonen fikk ikke de resterende delene av det norske seriesystemet startet opp og det ble derfor ikke noe hockey for Martin under den forrige sesongen.

 

I USA og Canada så er de veldig flinke på å innstille spillerne på det å hele tiden gjøre seg klar for det neste steget og hva som kreves for å ta det. Men spillestilen her i Norge er annerledes og det tok litt tid å bli vant til etter så mange år borte ifra norsk hockey. Det ble en sesong der (i Tønsberg red.anm), men jeg ønsket ikke å fortsette. Under forrige sesong har jeg prøvd å bruke tiden godt utenfor hallen og så har jeg vært på is når jeg har greid å finne istid, så jeg har ikke vært helt borte ifra hockeyen, forteller Martin.

 

Men nå er han altså klar for spill sammen med oss den kommende sesongen, og mer motivert enn noensinne til å komme seg på is sammen med et lag igjen.

 

For meg så virker klubben veldig profesjonell, har bare hørt gode ting om dere. Mine målsetninger for sesongen er at gjøre det jeg kan for å prøve å hjelpe laget med å vinne kamper. Og som lag så vet jeg at dere har vært med å kjempet i toppen tidligere, så tenker at det må hvert fall være et av målene for sesongen, avslutter Martin.

 

Les mer om Martin her: https://www.eliteprospects.com/player/103190/hans-martin-meling

 

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

 

#helehaugalandetsklubb #ismåker #haugesundishockey

 

 

Posted in spillerstall

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *