Facebooktwitter

Vi hilser keeper Andreas Johansen velkommen til klubben!

 

22-åringen fra Oslo har vært på vår radar over et antall sesonger. Han innehar profilen på den type spillere vi ønsker å knytte til oss. Ung, utviklings bar norsk spillere, som har gått en god hockeyskole hos en av de større klubbene i landet, meddeler sportslig leder Tore Tverderøy Jr.

 

Utenfor isen er jeg er person som bryr meg om andre og ønsker at alle skal ha det bra. På is, er jeg svært konkurranse innstilt, hater og tape, og ikke redd for å stå opp for meg selv og mine lagkamerater. I garderoben prøver jeg å være en person som har god tone med hele laget. Og gjøre mitt beste for å skape god stemning i gruppa, forteller Andreas om seg selv.

 

Hockeykarriere startet på skøyteskolen hos Grüner, men han flyttet tidlig deretter over til Vålerenga hvor han ble gjennom mesteparten av sin junior tid, helt opp til spill på U20. Deretter ble det et par sesonger på Manglerud sitt U20-lag. Om sin junior tid forteller Andreas, –  Jeg fikk sjansen i Vålerenga ganske tidlig, og utviklet meg mye der, med gode trenere og spillere som fikk ut det beste av meg. Var også de som hjalp meg inn på U16-landslaget, som enda står som det største høydepunktet i tillegg til de seriegull vi tok med 97- og 98-årgangen. Hos Manglerud var starten bra og det ble ett seriegull der også. Vi hadde en bra gruppe når jeg kom og vi var gode sammen. De siste årene ble litt opp og ned, men sånn er det i alle klubber.

 

Senior debuten kom i 2018, når han var 20-år gammel, men det ble for en helt annen klubb. Sesongen 2018-2019 tilhørte han til å begynne med Kongsvinger som på den tiden spilte i 1. divisjon. Det ble totalt 14 kamper for de før han i sluttet av sesongen byttet over til Gjøvik som har vart hans klubb frem til nå. Totalt har det blitt 36 kamper i 1.divisjon.

 

Kongsvinger var et veldig fint sted å starte opp med senior hockey. Før signeringen der, var jeg i USA på tryout, så kjente at jeg takla ett høyt nivå. Vi hadde ett meget godt og ungt lag som dessverre gikk i oppløsning på grunn av dårlig økonomi, men fikk spilt de aller fleste kampene og fikk virkelig vist hva jeg var i stand til. Sen kom jeg til Gjøvik i siste del av sesongen 18/19 og fikk 2 kamper helt på slutten. De to siste sesongene følte jeg ikke at jeg nådde helt fram med å få vist hva jeg er god til, men det er absolutt ett bra sted å være, sier Andreas.

 

Til tross for flere alternativ hjemme i «lokal området» så blir det nå altså Haugesund og Seagulls som blir tilholdssted den kommende sesongen.

 

Jeg kjenner ikke til byen så mye ,men gleder meg til å utforske og bli kjent lokalt. Klubben har jeg litt mer kjennskap til, føler dere har en god kultur der borte, så skal bli morro og ta en del av dette! Vi har hatt kontakt i løpet av de seneste årene og nå kom dere med det beste tilbudet, og med gode samtaler mellom klubben og agenten min, følte jeg at med en ny fresh start kan utvikle meg på best mulig vis. Og siden kontakten har vært der over lang tid følte jeg også at tiden var inne for å ta denne muligheten, forteller Andreas.

 

Etter å ha vært andre alternativet bakom en import keeper hos Gjøvik de siste to årene er Andreas nå klar til at krige om første spaken hos oss og samtidig være med og bidra til at klubben tar nye fremskritt ute på isen.

 

Av meg selv forventer jeg at blir en viktig brikke i laget, utvikle meg mye, ta det neste steget og vise at det går at satse på Norske unge keepere, samt hjelpe klubben med å nå de målene vi setter oss. Jeg tror at vi som lag skal kunne krige i toppen og at vi kommer til å få en bra gruppe her, som vil ha det gøy og spille for hverandre og byen, avslutter Andreas.

 

Vil du lese mer om Andreas statistikk finner du den her: https://www.eliteprospects.com/player/183249/andreas-johansen

 

Foto: Gjøvik hockey / Dan Kenneth Reinli

 

#helehaugalandetsklubb #ismåker #haugesundishockey

 

 

Posted in spillerstall

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *