Facebooktwitter

 

 

Det er med stor forundring vi ser at krisepakke 4 ikke gjelder Haugesund Ishockeyklubb, som bedriver toppidrett.

 

Vi faller ikke inn under ordningen som kun gjelder for klubber/arrangement som har nasjonalverdi. Det er en tilskuddsordning for gjennomførte og avlyste publikums arrangement av nasjonal verdi i idretts sektoren. Internasjonale mesterskap på seniornivå som EM, VM, NM, verdenscup og landskamper er omfattet av ordningen. Det samme er seriespill på øverste nivå i lag idretter, samt OBOS-ligaen.

 

Ved årsskiftet 2020/2021 fikk vi høre at kompensasjonsordningen ville bli tilnærmet lik som kompensasjonsordning nr. 3, vi fikk kompensasjon fra krisepakke 3.

I februar gikk kultur og likestillingsminister Abid Raja (V) ut og sa at han er glad for å kunne meddele at ordningen fra tidligere krisepakker videreføres.

Vi har etterspurt flere ganger om ordningen vil gjelde oss og vi har fått svar på at den skal gjøre det.

Det er med stor skuffelse å se at lag som er på likt nivå som OBOS-ligaen ikke får lik kompensasjon.

 

Vi er blitt fortalt at vi går under toppidrett. Grunnet restriksjoner så har ikke vi fått spille kamper hele sesongen. Men vi har fått lov til å trene frem til Haugesund kommune stengte ned grunnet stor smitte spredning.
Haugesund Ishockeyklubb sitt A-lag i 1 div. vært kategorisert som toppidrett.

Hvis Kultur og likestillingsminister Abid Raja hadde vært klar i sin tale om at dette kun gjaldt Fjordkraft ligaen, så er vi sikre på at Norges Ishockeyforbund og andre klubber hadde reagert og at sesongen muligens hadde vært stoppet ved årsskiftet 2020/2021.

 

Hvorfor fikk vi kompensasjon frem til 31.12.20 og ikke noe etter det? Er det noen nye momenter som tilsier at nå får ikke 1 div kompensasjon lengre?

 

Hvorfor er det forskjell på idrettene som spiller på likt nivå?

 

Konsekvensen av avgjørelsen til regjeringen kan gå utover barn/ungdom i hele Norge. Vi har fått påbud fra myndighetene om å ikke spille kamper. Derfor mener vi at det bør kompenseres.

 

Vi setter stor pris på hjelpen med å fronte dette fra Hege Haukeland Liadal (A). Det kan du lese mer om her.

 

Mvh,

Styret

 

 

Posted in bredde

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *