Facebooktwitter

Etter fem sesonger sammen velger nå Gabriel Bjørnson og klubben at gå hver sin vei.

 

Gabriel kom til klubben fra Sparta Sarpsborg sin juniorvirksomhet innfør sesongen 2016/17.  Etter to sesonger med klubben i 2. divisjon var han i sin tredje sesong med og spilte laget opp til 1.divisjon sesongen 2018/19. Gabriel var en sterk bidragsyter til avansementet, men også klubbens utvikling under disse tre år med sin profesjonelle innstilling både på og utenfor isen.

– Jeg sitter igjen med mange gode opplevelser både på og utenfor isen. Men noe av det jeg husker best er da jeg måtte steppe inn i mål da begge våre keepere ble skadet mot Lørenskog siste sesongen i 2. div, seie Gabriel selv når han mimrer tilbake i tid.

 

Kampen han referere til var som sagt mot Lørenskog i sesongen 2018/19. Vi spilte en trippelkamphelg mot Lørenskog hjemme i Haugesund Ishall. I første kampen på fredagen ble vår første keeper Ernestas Kielius så skadet at han måtte gå av isen og bytte med reserve keeper Miro Hämynen.
Miro fortsatte i målet under lørdagens kamp, uten at vi hadde noen back-up på benken. Med 14 minutt og 31 sekunder igjen av kampen blir også Miro så skadet at han måtte avbryte kampen. Inn i mål kom i stede Gabriel Bjørnson, som frem til dess spilt ute som forward. Det ble ikke noen mål, hverken fremover eller bakover for han i den kampen.
Heldigvis for Gabriel sin del klarte vi å hente inn Sigurd Vaula fra Stavanger til søndags kampen, så Gabriel kan skryte over å være den eneste keeperen i Seagulls sin historie som står med 100% i redningsprosent gjennom en hel sesong.

 

Totalt står Gabriel oppført med 51 poeng på 83 kamper for klubben under sine nærmere 6 år i byen, en by han har lært godt å kjenne og blitt glad i.

– Jeg kommer jo til å savne folkene mest. Når man er så lenge et sted så blir mann jo kjent med en del mennesker. Jeg kommer også til å savne byen. Likte veldig godt å bo i Haugesund, seie Gabriel.

 

De siste to sesongene etter avansementet har ikke blitt helt som Gabriel hadde tenkt, det begynte bra med at han ble utvalgt til å være kaptein for laget i klubbens første sesong i 1. divisjon. Men det snudde omtrent like kjapt, kun syv kamper inn i sesongen var uhellet ute når vi spilte hjemmekamp mot Gjøvik. I en takling i offensiv sone var han uheldig og pådrog seg et brudd i lårbenet som skulle holde han vekke fra spill resten av sesongen.

Han klarte i imidlertid til at kjempe seg tilbake så at han kunde være med ut på isen i lagets to siste kamper for sesongen, på hjemmebane mot Comet. Det ble av hensyn til den langvarige skaden ikke noen spilletid, men med en hard sommertrening var han klar igjen innfør årets sesong.

Men også årets sesong ble ødelagt av en skade, etter åtte spilte kamper dekket han et skudd mot Hasle/Løren som traff han i foten. Han spilte ferdig kampen men etterpå ble de konstatert at foten var brukket og med den tidlige sesongavslutningen ble det aldri noen flere kamper for Gabriel i den lyseblå drakten.
Nå går flyttelasset tilbake til Sarpsborg og etter nærmere 20 år i “hockeyens tjeneste” er det nå den “sivile karrieren” som får fokus.

– Jeg sliter fortsatt en del etter skaden jeg pådro meg med lårbensbruddet. Så jeg har nå valgt å flytte hjem til Sarpsborg og fått meg en fast jobb her. Det blir første prioritet nå så får vi se om det blir noe hockey ved siden av når høsten kommer hvis kroppen og tiden strekker til, forteller Gabriel.

 

Til sist ønsker Gabriel å sende en melding til klubben, byen og supporterne:
Jeg vil takke for min tid i klubben og ønsker dere alt vell videre. Takk også til alle supportere som har støttet opp, alltid kult å spille når det er mye folk og bra trykk i hallen!

 

Klubben ønsker at takke Gabriel for den innsatsen han har lagt ned i hver kamp og på hver trening. Ikke minst har vi en stor respekt og en beundra for den stå på vilje som han vist når han kjempet seg tilbake fra sine to skader. Lykke til med dine nye utfordringer som du har fremfor deg og håper at vi får se deg igjen ut på isen en dag, for oss er du alltid en ismåke!

 

#helehaugalandetsklubb #ismåker #haugesundishockey

 

 

 

 

Posted in spillerstall

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *