Facebooktwitter

 

Vi har gjort klart med sesongens andre ny-signering og ønsker David Nilsson velkommen til klubben.

 

Den 20-årige forsvarsspilleren kommer ifra Glimmåkra sør i Sverige og har Glimma HK som moderklubb.

Jeg er sosial, fremover lent og liker å ta for meg, men er samtidig rolig og passer godt på hvordan andre rundt meg har det. Ut på isen er jeg en storvokst to-veisback med en bra første pass og et solid direkteskudd. Jeg har lett for å anpasse meg og spiller alle typer spillesystem, gir 100% i hver sekvens og setter alltid laget foran, forteller David om seg selv.

 

Hockey-karrieren begynte i hjembyen Glimmåkra i moderklubben Glimma HK men også etterhvert i Tyringe SoSS sine juniorlag. Når David skulle begynne på gymnasiet (svenske motsvarigheten til videregående), så falt valget på hockey gymnasiet i Tingsryd og HockeyAllsvenskan-laget (andre nivå i Sverige) Tingsryds AIF sin akademi. Der ble det ble spill på deres J18 og J20 lag på elitenivå og etter hvert også et par kamper for deres A-lag.

Jeg valgte Tingsryd når jeg skulle begynne på gymnasiet, det føltes som en trygg liten by med stort hockeyinteresse. Der fikk jeg trene og spille kamper av høy-kvalitet de første to årene og det tredje året kan man neste si at jeg bodde i ishallen. Jeg trente med A-laget nesten hele sesongen samtidig som jeg trente med J20-laget og hadde treninger med skolen på dagtid, det var et skikkelig bra år hvor jeg utviklet meg mye og det var veldig lærerikt at trene sammen med et lag som spiller i HockeyAllsvenskan, sier David om sine år som juniorspiller.

 

Når gymnasiet var ferdig valgte han istedenfor at ta et siste år som juniorspiller at ta skrittet inn i seniorhockey på riktig. Det ble spill for moderklubben Glimma HK i 3. div (femte nivå i Sverige) og samtidig spill for Olofströms IK i 2. div (fjerde nivå i Sverige). Totalt ble det den sesongen 50 kamper og 43 poeng sammen for de to lagene. Under forrige sesong representerte han Tyringe SoSS i AllEttan (tredje nivå i Sverige) hvor det ble 6 poeng på 34 kamper.

Året sammen med Olofströms IK og Glimma HK var veldig lærerikt og jeg valgte å ta skrittet over fra juniorhockeyen et år tidligere ettersom jeg fikk muligheten at spille for begge lag samtidig. Jeg følte at det ville utvikle meg mer enn enda et år sammen med Tingsryds J20-lag. Jeg fikk muligheten at vokse inn i det mer fysiske og taktiske spillet som er i seniorhockeyen og fikk med en gang en viktig rolle i de begge lagene til tross for min unge alder. Sesongen etterpå med Tyringe var hard for laget, vi kriget men vi ble tilslutt degraderte ned til div. 2. Individuelt for meg selv var sesongen veldig opp og ned, men syns at jeg utviklet meg mye under hele sesongen og avsluttet veldig bra i kvaliken, forteller David om sine første år som seniorspiller.

 

Nå er han altså klar for oss til neste sesong, hans første utenlands eventyr med hockeyen og hans første bosted utenfor hjemlandet blir lille Haugesund, eller store?

Skal jeg være ærlig så vet jeg ikke så mye om byen, jeg har kikket litt på google og det ser skikkelig fint ut. Det skal bli gøy å komme til en litt større by når man er vant til å bo på småplasser med bare noen få tusen innbyggere. Jeg kjenner ikke til så mye om klubben heller, men jeg kjenner til Teemu (hovedtrener) fra før også har jeg spilt kamper mot Kevin (Kallonen) når han spilte i Sverige tidligere. Følelsen jeg fikk av klubben var hvert fall at det virker som dere ønsker å ta dere fremover og at det virker så profesjonelt, sier David om sine første inntrykk av byen og klubben.

 

Til tross for flere alternativ og muligheter hjemme i Sverige så var det lika vell Seagulls og spill i 1.divisjon i Norge som lokket mest for den 189 centimeter lange og 90 kilo tunge forsvareren.

Jeg ønsker at fortsette å utvikle meg som hockeyspiller, og da føltes Haugesund som det riktige valget. Jeg har hørt mye godt om Teemu som trener, så det skal bli veldig gøy at få muligheten at trene og spille under han. Samtidig føltes det som at dere har noe stort på gang her i Haugesund og det har jeg lyst til å bli med og bidra på, forteller David.

 

David sin erfaring fra spill på et høyt nivå i Sverige både som junior og senior spiller vil bli viktig i våres fortsatte utvikling av laget og ikke minst i kampen om topplassene i 1. divisjon neste sesong.

Jeg håper at vi som lag får mulighet at kjempe om plassene i toppen neste sesong, og at vi får mulighet at spille klubbens første sluttspill. Jeg har alltid høye forventninger på meg selv innfør en ny sesong og har lust å være med og bidra. Jeg kommer alltid at gi alt for at laget skal vinne og håper at jeg vil kunne bidra over hele isen. Det skal bli veldig gøy at få være en del av dette og jeg ser virkelige frem til at komme opp til Norge og Haugesund! Jeg håper alle får en bra sommer og at vi kan ses i ishallen til høsten og skape minner sammen, avslutter David.

 

Les mer om David her: https://www.eliteprospects.com/player/347192/david-nilsson

 

Foto: Henrik Eberlund

 

#nysignering #nyspiller #helehaugalandetsklubb #ismåker #haugesundishockey

 

 

Posted in spillerstall

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *