Facebooktwitter

Velkommen til Haugesund Seagulls Ernst-Axel Boberg!

 

Den 20-årige forwarden kommer opprinnelig fra Åre i de nordlige delene av Sverige, men har de siste sesongene tilhørt HockeyAllsvenskan laget MoDo sin juniorvirksomhet.
Jeg er en rask forward med bra spill oppfattelse som liker at utfordre mine motstandere og skape sjanser fremover for meg selv og mine lagkamerater. Utenfor isen er jeg sosial gutt som liker å ha det gøy og være sammen med vennene mine, forteller Axel om seg selv.

 

Han debuterte i seniorhockey allerede som 14-åring, då for moderklubben Järpens IF i svenske 2. divisjon, samme sesong ble han hentet over til Örnsköldsvik og MoDo.
Jeg hadde trent med a-laget over en lengre tid og når jeg fikk sjansen til å spille kamp med de så var det utrulig kjekt og ikke minst kult å spille med spillere som var så mye eldre og bedre enn hva jeg var vant med, sier Axel.

 

Det ble totalt seks sesonger i MoDo’s juniorvirksomhet, fra U16 opp til J20, samtlige sesonger for elitelaget på aller høyeste nivå i hver aldersklasse. I J20 har det totalt blitt 24 poeng på 75 kamper.
Det var en trener på deres U16 lag som hadde sett meg spille og ønsket meg dit. Jeg flyttet dit først for å spille på deres U16 lag og deretter begynte jeg på deres hockeygymnasium (videregående). Mine beste minner fra tiden i Modo må være når vi tok oss til finale i J18 SM-sluttspillet, dessverre så tapte vi og det ble sølv. Men det var en utrulig gøy reise. Jeg har også vært og spilt Club World Cup i Russland med J20 som også er et kjekt minne. Der møter man lag fra ulike land i Europa som har vunnet sitt sluttspill i sin liga, forteller Axel om sin junior karriere i MoDo.

 

Forrige sesong var Axel utlånt til Sollentuna HC i HockeyEttan (tredje nivå i Sverige) når det ble korona stopp for J20. Det ble totalt 5 poeng på ti kamper i sitt første skikkelig møte med senior hockey.
Når jeg kom til Sollentuna hadde jeg ikke spilt kamp på 3 måneder så det var deilig at få begynne igjen. Det var også min første skikkelige mulighet hvor jeg fikk prøvd på senior hockey, som var veldig gøy, sier Axel.

 

Nå er han klar for et utlandseventyr i Norge og Haugesund og blir et spennende tilskudd i våres offensiv den kommende sesongen. Med lang fartstid i anerkjent topp klubb i Sverige, som har fått frem mange talentfulle spiller vil han også bidra til at klubben opprettholder et høyt nivå og en profesjonell innstilling både på og utenfor isen.
Jeg vet ikke så mye om klubben eller byen, men etter det jeg har hørt så virker det som at dere har en profesjonell organisasjon, med gode treningsmuligheter og en dyktig trener. Jeg har også hørt at det er mange lag i serien som holder et høyt nivå. Klubben ønsker det samme som meg og jeg følte at det var her jeg kunde fortsette utviklingen min best, avslutter Axel.

 

Les mer om han her: https://www.eliteprospects.com/player/381353/ernst-axel-boberg

 

Foto: Nathalie Andersson

 

#helehaugalandetsklubb #ismåker #haugesundishockey

 

Posted in bredde

Leave a Comment:

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *